Keménfai hulladék

2018.01.09. 07:00

Illegális szemétlerakónak tekintik a Zalalövőt elkerülő út környékét?

Jelentős teher hárult a zalai kisközség, Keménfa önkormányzatára a 86-os út Zalalövőt elkerülő szakaszának átadásával. Az út mentén rengeteg szemét keletkezik, amit jórészt a településnek kell összetakarítania.

Gyuricza Ferenc

Cser Gábor polgármester szerint a völgyhídon áthaladó kamionok vezetői menet közben rengeteg szemetet szórnak ki.

Fotó: Gyuricza Ferenc

Mindezt Cser Gábor polgármester mondta el lapunknak, azt is hozzátéve, hogy természetesen nem az elkerülő szakasszal van problémájuk, hanem azzal a felelőtlen emberi magatartással, amit részben a 86-os úton közlekedők, részben a környéken lakók tanúsítanak.

- Az egyik nagy problémát a kamionosok okozzák – foglalta össze a polgármester. – Rájuk a legjellemzőbb, hogy a pet-palackokat és az egyéb összegyűjtött szemetet menet közben egyszerűen kidobják a járművükből. Valami megmagyarázhatatlan ok miatt akkor érzik erre a legnagyobb késztetést, amikor éppen a völgyhídon haladnak végig.

Bár az út mellett közvetlenül fekvő terület a közútkezelőhöz tartozik, ám a völgyhíd miatt a járművekből kihajított szemét rendszeresen méterekkel odébb, már keménfai területen landol. Így annak összegyűjtése is a községre, annak munkásaira, önkénteseire hárul. Cser Gábor azt is hozzátette: amikor a szemetet gyűjtik össze, olyankor természetesen azt is összeszedik, ami a közútkezelő területén található, hiszen az is az ő környezetüket csúfítja.

Cser Gábor polgármester szerint a völgyhídon áthaladó kamionok vezetői menet közben rengeteg szemetet szórnak ki.
Fotós: Gyuricza Ferenc

- A másik problémánk abból fakad, hogy vannak helyi vagy környékbeli személyek, akik hulladéklerakónak tekintik a völgyhíd közvetlen környékét, s ide hordják ki a szemetüket – folytatta a polgármester. – A minap hat zsáknyi hulladékot szedtünk ki abból az árokból, ami közvetlenül a Zalába vezet. A zsákok tartalma amúgy igencsak árulkodó volt, volt benne olyan kiszórt holmi is, amin a volt tulajdonos nevét is megtaláltuk.

Az elkerülő út környékét mások is szemétlerakónak tekintik, a minap hat zsáknyi hulladékot rakott le valaki az egyik, Zala folyóba vezető árokba

Cser Gábor szerint érthetetlen, hogy egyes személyek miért ide hordják a szemetüket, amikor a zalalövői hulladékudvarra is térítésmentesen vihetnék. Keménfának korábban nem voltak ilyen jellegű problémái, ezek is az elkerülő út átadása óta szaporodtak el. A polgármester egyelőre még nem tudja, hogy milyen eszközökkel, de mindenképpen szándékukban áll ezt a negatív jelenséget visszaszorítani és megakadályozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában