Disznótor

2018.01.01. 17:37

A focicsapat és a szurkolók, no meg a 110 kilós ellenfél

Életét áldozta a futballért az a névtelen négylábú, aki az évzáró ünnepi lakoma alapanyagát szolgáltatta Pakodon szombaton.

Arany Gábor

Fotó: Katona Tibor

A pakodi focisták hagyományosnak mondható disznótoros lakomáját rendezték a falu köponti közösségi helyének számító vendéglátóipari egységnél, ahová Pler Imre a fociklub elnökségi tagja invitált minket. A klub, teljes nevén Pakodi Közművelődési és Sport Egyesület 2010-ben alakult meg, illetve újjá. Ezzel 35 év adósságát tudták le, amint az elnök, Balog Gyula szavaiból kiderült. Emberöltönyinél hosszabb ideig nem volt ugyanis futball a napjainkban 950 lelket számláló faluban. A hosszúra nyúlt szünet azonban sikert érlelt, mert a megyei III., északi csoportban játszó, Orbán Károly edző irányította csapat két bajnokságot is elért az elmúlt években. A felsőbb osztályba lépést mégsem tervezik, mert az MLSZ jelenlegi feltételeinek nem felelnek meg, jelesül 19 év alatti csapatot nem tudnak kiállítani.

Fotó: Katona Tibor
Fotó: Katona Tibor

A sikerhez vezető utat az edzések mellett a csapatépítéssel tudták végig járni. Ezt már Pler Imre szögezte le. Náluk a meccsek ugyanis nemcsak a zöldgyepen vívott küzdelemről szól. A levezetés részeként minden hazai mérkőzést közös főzöcskézés, pontosabban estebéd és társalgás követ. Ebben kiemelkedő részt vállalnak a kapusuk, Borsos Tibor szülei, akik rendre szolgáltatják a tányérba valót. De profi szakáccsokkal is rendelkezik a pakodi csapat Balogh Márk és Altinger Péter személyében, ők két mérkőzés közben egy egerszegi pub vendégeit kényeztetik főztjeikkel.

A már említett kéthetenkénti közös kulináris kalandozásokból kerekedett az óévbúcsúztató disznótor ötlete, amihez a csapatot támogató pakodi vállalkozás prezentálja évről-évre a jószágot, idén 110 kilósat. Az étkek készítésében már női kezek is segédkeztek, a toros finomságok elpusztításából pedig a mérkőzések lelkes közönsége, a szurkolók is kivehették a részüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában