Előadások

2018.01.08. 11:27

Februártól ismét Kanizsai Esték

A hagyományok szerint idén is folytatódik a Nagykanizsai Református Gyülekezet szervezésében évről-évre megrendezett Kanizsai Esték ismeretterjesztő sorozat.

Horváth-Balogh Attila

Hella Ferenc Fotó: Archív/Szakony

Az első előadásra hamarosan sor kerül.

- Minden évben egy-egy aktuális témát járnak körül előadóink, tavaly a 18. Kanizsai Esték például az 500 éves reformációról szólt – bocsátotta előre Hella Ferenc református lelkipásztor. – Idén viszont az azonosságtudat és a hogyan tovább kérdésével szeretnénk foglalkozni, azzal, hogy mit jelent a református kegyesség, az európai keresztyén identitás, és hogy a reformáció 500 éve után hogyan, merre haladjunk tovább, mit jelent a reformáció 500 Plusz.

Hella Ferenc Fotó: Archív/Szakony

Hella Ferenc jelezte: az első előadó február 2-án lesz a nagykanizsai református gyülekezet vendége. Steinbach József, a Nyugat-dunántúli Református Egyházkerület püspöke Református kegyesség címmel tart előadást arról, hogy mit jelent ma reformátusnak lenni. Rá egy hétre, 9-én, pénteken 18 órától Köntös László, az egyházkerület püspökhelyettese hasonló témával érkezik, 16-án 18 órától pedig dr. Hafenscher Károly evangélikus lelkész, a Reformáció Emlékbizottság munkájának segítéséért felelős miniszteri biztos az evangélikus lét alapvetéseit boncolgatja.

- Mindezen túl még egy programot szervezünk a magyar identitásról, ennek előadóját még szervezzük – tette hozzá Hella Ferenc. – Az utolsó, 5. alkalomra pedig szeretnénk elhozni Nagykanizsára Kökényessy Ági színművész főszereplésével az Árva Bethlen Kata című színdarabot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában