Összefoglalás

2018.01.10. 08:00

Beszámoltak a keszthelyi önkormányzati cégek az előző évi munkáikról

Az önkormányzat elfogadta a legutóbbi ülésén a tulajdonában lévő gazdasági társaságok tavalyi évről szóló beszámolóit. A VÜZ Kft. is összegezte az elmúlt évi tevékenységét.

Szabó Judit

A felújított temető kapu

Fotó: Szabó Judit

A városüzemeltető cég várhatóan 1,3 milliárd forint bevétellel és 18,5 milliós nyereséggel zárja a tavalyi évet.

A társaság beszámolója kitér a városi energiaközpont működésére, s megállapítja, hogy a számlák kiegyenlítésében előrelépés történt. A közvilágításnál problémaként jelezték, hogy a javításokat az E.on a bejelentéstől számítva meghatározatlan időn belül hajtja végre, így nem biztosítható a teljes körű, zavartalan szolgáltatás. A távhőszolgáltatásban nem volt meghibásodásból eredő szolgáltatási szünet.

Az új temetőben tavaly korszerűsítették a ravatalozót, a Szent Miklós temetőben megújították a főkaput és részben a mauzóleum örökzöld növényzetét, s felújították az első világháborús emlékművet és sírkertet.

A felújított temető kapu
Fotós: Szabó Judit

Az ingatlankezelési tevékenység 317 bérlakásra és 127 helyiségre terjedt ki. Tavaly tucatnyi lakást újítottak fel részlegesen vagy teljesen. A hátralékosok közül tíz bérlőnek kellett elhagyni a lakást, hárman önként mentek, hét esetben végrehajtó lakoltatta ki a jogcím nélküli lakáshasználókat.

A parkolási ágazatban történtekről a beszámoló kiemeli, hogy 13 új parkolóhely létesült a Deák és a Sörház utca sarkán, és több várakozóhelyet felújítottak. A piacon töltőpontot alakítottak ki az elektromos meghajtású autóknak.

Fontos cél volt a piac látogatottságának növelése, ezt különféle programokkal és marketingeszközökkel igyekeztek elérni.

A VÜZ Kft. jelezte, hogy hosszú távú tervei között szerepel egy vásárcsarnok kialakítása, ez is növelné a piac forgalmát. Idén pedig új forgalmi rendet szeretnének bevezetni a piacon, Arany János utca felőli megközelítéssel.

A nonprofit kft. az önkormányzatnak beszámolt a strandok üzemeltetésről. Mindhárom strandon voltak beruházások, felújították például a szigetfürdő tornyait, új öltözők, zuhanyzók, lépcsők, biciklitárolók, napvédő vitorlák készültek.

Idén a TOP programból elindul a Városi Strand hátsó részének fejlesztése 280 millió forintból, új szociális és fogadóépület létesül és vízi attrakcióval gazdagodik a létesítmény. A keszthelyi strandokon egyébként az elmúlt évtized legmagasabb vendégszámát, 206 ezres látogatottságot regisztráltak 2017 nyarán.

A Keszthelyi Városüzemeltető Kft. beszámolt az útüzemeltetési tevékenységéről is. Tavaly tíz jelentősebb út- és járdafelújítás, illetve parkolóépítés történt, emellett több mint 1300 négyzetméteren kátyúztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában