Koraszülöttmentés

2017.12.24. 15:11

A zalai koraszülöttmentők ünnepi ebéddel köszönték meg az adományokat

Mintegy 150 adag vad- és marhapörkölttel vendégelte meg Zalaegerszegen Dísz téri standjukhoz betérőket vasárnap délelőtt a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány.

Magyar Hajnalka

Fotó: Pezzetta Umberto

- Olyan sokat kaptunk ugyanis az elmúlt években támogatóinktól és szimpatizánsainktól, hogy itt volt már az ideje a jelképes viszonzásnak – indokolta a gesztust dr. Gárdos László, a hét éve működő alapítvány létrehozója.

- Nem csak pénzbeli támogatásra gondolok, hanem arra a lelki munícióra is, amit az emberektől kaptunk. Negyedik éve veszünk részt az adventi forgatagban, s azt tapasztaljuk, hogy egyre többen fordulnak meg nálunk, valami megváltozott az emberekben. Idén különösen nagy volt az érdeklődés, azt reméljük, nem csak az általunk kínált palacsinta és forralt bor miatt. Igyekeztünk hozzánk illő standdal megjelenni, aminek külön vonzerőt kölcsönöz a salomvári plébániától kapott betlehem, s a kis színpadunk, ahol a profik mellett sok amatőr is fellép.

A hangulatot, az alapítványt övező atmoszférát jellemzi, hogy szombaton példáu spontán módon szerveződött karácsonyi énekverseny a színpadunkon, a gyerekek sorban álltak, hogy felléphessenek. Ekkor mutattuk be a közönségnek a Szabolcs Péter szobrászművész által készített és felajánlott, szent családot ábrázoló grafikát, amit majd a február 17-ei alapítványi bálunkon bocsájtunk árverésre.

Fotós: Pezzetta Umberto

Az alapítvány idei kiemelt partnere a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a vasárnapi programban is segédkezett tőlük két önkéntes. Az alapítványt önzetlen segítők nagy tábora veszi körül, soraikban megtalálhatók a Zala Megyei Szent Rafael kórház gyermekosztályának orvosai, nővérei, s mentősofőrök is.

Fotós: Pezzetta Umberto

Aktuális céljai közt szerepel egy szabadtéri rehabilitációs fejlesztőpark kialakítása a kórház területén, egy légúti idegentest eltávolítására alkalmas bronchoszkópos eszköz beszerzése (e tekintetben regionális feladatot lát el az osztály), s a napokban ad át a kórháznak az alapítvány egy félmillió forint értékű műszert, ami a szülési sérülés során lebénult karú újszülöttek ingeráram kezelését szolgálja.

Fotós: Pezzetta Umberto

Emellett az alapítvány állja a megyei kórház gyermekosztályán dolgozók szakmai továbbképzésének költségeit is, hiszen a korszerű műszerek mit sem érnek korszerű tudás nélkül.

Fotós: Pezzetta Umberto

A vasárnapi program a köszönetről szólt, nem kértek és nem is fogadtak el adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában