Hagyomány

2017.12.23. 13:00

Szomszédokkal, barátokkal együtt őrzik a hagyományokat Petőhenyén

Hangszeres kíséret, gyönyörű népi énekek füzére, a betlehemi történet nagy átéléssel való megjelenítése jellemezte azt a népi játékot, amelyet lelkes közönség előtt 44 szereplő és közreműködő keltett életre december 21-én este a pethőhenyei Makovecz Imre tervezte Szent István templomban.

Matyovszky Márta

Fotó: A szerző

A többgenerációs misztériumban, melynek gerincét középkorú felnőttek alkották, kétévestől nyolcvankétévesig minden korosztály részt vett. Az alsónemesapáti, nemesapáti, pethőhenyei, zalaegerszegi és zalaszentiváni résztvevők közös alkotása egyszerre volt emelkedett és megható, lélekkel telt és családias.

Fotó: A szerző

Igazi nagy ajándékot, a magyar népi hagyomány kincseit helyezték a kisded Jézus lábai elé. Mária és József szerepében - Borsos Borbála és Süle Zsolt volt látható. A Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület szervezte program szeretetvendégséggel zárult. A hazatérők mécsesekben vitték magukkal a tüzet, a betlehemi láng gyújtotta máglyáról, hogy megőrizzék azt a karácsonyi gyertyagyújtásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában