Adventi forgatag

2017.12.10. 19:20

Színes karácsonyváró kavalkáddal szórakoztatják az érdeklődőket Kanizsán

Változatos programkavalkáddal várták a hétvégén az Erzsébet téren az adventi forgatagba érkező vendégeket.

Fotó: Szakony

Az idei évben a tavalyinál is fényesebb díszbe öltözött a város. A Fő utca fényei mellett a kivilágított Vasemberház fogadja a látogatót. Újdonságként a Sissi-szobor mézeskalácsházba „költözött” a téli hónapokra, a fákra fénygömbök kerültek, az egyikre hatvan madáretetőt helyeztek, a levegőben pedig a forralt bor édeskés illata csábította a vendégeket.

- Mindig egy kicsit megújul az adventi Erzsébet tér látványvilága – fogalmazott Lehota János, a polgármesteri kabinet vezetője. – A helyi javítóintézet fiataljai raklapokból tíz asztalt is készítettek a vendégeknek ingyen, ez még tovább növeli az adventi programokra látogatók komfortérzetét.

Fotó: Szakony

A kellemes kikapcsolódást hatodik éve a kulturális műsorok sokszínűsége teszi teljessé. A szervezők arra törekedtek, hogy a helyi és környékbeli művészeti csoportok, zenekarok mind emelkedett adventi hangulatot teremtsenek.

Lehota János hozzátette: az adventi hétvégék programjai 17 órakor kezdődnek a következő időszakban is. Az első rész a családokat célozza meg, míg a késő esti program főleg a fiatal felnőtteknek kínál kikapcsolódást.

- Örülünk, hogy a családok kikapcsolódására is gondolt a város, egyre szebb a tér és sokan kortyolgatják a forró puncsot – mondta Papp Attila, aki feleségével és kislányával érkezett.

Szintén forralt bort és forró csokoládét kóstolt egy kisebb társaság. Tagjai szerint az új, rendkívül nívós díszkivilágítással igazi karácsonyi hangulat költözött a városba.

- Már figyeljük a következő hétvégi adventi programokat, s valószínűleg eljövünk, a zene kellemes, a társaság varázslatos – mondta egyikük, a szepetneki Golecz Tamás.

A gyerekeket főleg a műjégpálya nyűgözte le, akik, ha lehetne, egész nap csúszkálnának rajta.

- Minden évben kijövök az unokákkal, élvezik a korcsolyázást – mondta Beke Zoltánné. – Az állatsimogató és a pónilovak jelenléte is sokat számít a gyerekeknek, no és persze egy finom kürtőskalács.

Tegnap zárásként pedig az alpolgármester, Karádi Ferenc és Nyeste Pál piarista atya együtt gyújtották meg a második gyertyát az adventi koszorún.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában