Karácsonyi gyűjtés

2017.12.20. 12:30

A pózvaiak adománya otthontalan családoknak

A Magyar Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonában lakó 12 családnak tette szebbé a karácsonyát a pózvai polgárőr és az Összefogás Egyesület.

Fincza Zsuzsa

Bogdán Renáta két gyermekével és Orsós Georgina, mellettük Tanainé Farkas Zsuzsanna, mögöttük Németh Miklós és Zsálek Tibor

A két civil szervezet tagsága az otthon számára leghasznosabb eszközökből szervezett gyűjtést.

Az edényeket, pohár- és étkészleteket s egyéb konyhai felszerelést, televíziót, ruhákat s természetesen a játékokat és mesekönyveket hétfőn vitte el a krízishelyzetbe került gyermekes családoknak fedelet és ellátást biztosító intézménybe Zsálek Tibor, a polgárőr egyesület elnöke, Tanainé Farkas Zsuzsanna, az Összefogás Egyesület vezetője és Németh Miklós vezetőségi tag. Mind hangsúlyozták, a nehéz helyzetben élő családok a jövőben is számíthatnak a segítségükre.

Bogdán Renáta két gyermekével és Orsós Georgina, mellettük Tanainé Farkas Zsuzsanna, mögöttük Németh Miklós és Zsálek Tibor

Somogyi Emőke, az intézmény vezetője elmondta, jelenleg telt házzal működik az otthontalanná vált vagy bántalmazott családok együttélését, a válsághelyzetbe került várandós anyák elhelyezését biztosító átmeneti otthon. A családok külön lakószobában élnek, közös konyha- és fürdőszoba-használattal, legnagyobb hasznát a mindennapi életvitelhez szükséges eszközöknek, felszereléseknek, élelmiszereknek látják. Karácsony táján többen a segítségükre sietnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában