Szerződés

2017.12.22. 08:30

Közel 3500 munkavállalót érintő megállapodást írtak alá

A megye állami fenntartású oktatási intézményeiben dolgozó közalkalmazottak számára kiemelkedő jelentőségű mozzanat volt, amikor csütörtökön délelőtt a két zalai tankerület vezetője, valamint a Pedagógusok Szakszervezete képviselői aláírták a jövő évtől érvényes kollektív szerződést.

Arany Gábor

Rábavölgyi Attila (balról), a szakszervezet nagykanizsai járási és települési titkára, Magyar Ferenc, Kajári Attila és Békési Tamás, a szakszervezet megyei elnöke az aláíráskor Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegi tankerületi központban ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a két tankerületi központ által ellátott megyénkben közel 3500 munkavállalót érint a megállapodás. A pedagógusok közül 430-nál többen tagjai a szakszervezetnek, amely így reprezentatívnak tekintendő, és jogosult a kollektív szerződés megkötésének kezdeményezésére. A létrejött megállapodás viszont mindenkire, nem csak a szakszervezeti tagokra érvényes.

Rábavölgyi Attila (balról), a szakszervezet nagykanizsai járási és települési titkára, Magyar Ferenc, Kajári Attila és Békési Tamás, a szakszervezet megyei elnöke az aláíráskor Fotó: Pezzetta Umberto

Kajári Attila, egerszegi tankerületi igazgató emlékeztetett rá: ez év elejétől alakult ki az új szervezeti struktúra, és év közben már megkezdődött a tárgyalás az új kollektív szerződés kidolgozására. Ennek során figyelembe vették a beérkező javaslatokat, a jövőben pedig félévente felülvizsgálják az alapdokumentumnak számító megállapodást, emelte ki Magyar Ferenc, a kanizsai tankerület igazgatója. Ahogy eddig is együttműködtek a felek, ezután is így lesz, tette hozzá.

Mint a szerződéssel kapcsolatban kiemelték, megteremtették a keretét a megállapodásnak az óradíjakról, az egyéb szociális juttatásokról (cafetéria), a szakszervezeti órakedvezményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában