Egészségügy

2017.12.22. 07:36

Magzati szívhang vizsgálót vásárolnak az adományokból Lentiben

Magzati szívhang vizsgáló berendezést vásárol Lentiben a dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet a járási hivatal munkatársai által felajánlott adományból.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

A lenti járási hivatal munkatársai is hagyományosan bekapcsolódnak a kormányhivatal által szervezett adománygyűjtő akciókba. Idén a helyi szakorvosi rendelőintézet számára gyűjtöttek.

Mint azt Drávecz Marianna hivatalvezető elmondta: döntésüket az motiválta, hogy a rendelőintézet dolgozói munkájukat a járás minden lakosának érdekében végzik. Ezzel az eszközzel pedig a védőnői munka hatékonyságának növeléséhez járulnak hozzá.

Fotós: Korosa Titanilla

Az adományt jelképesen dr. Fekete Zoltán szakorvos és Válicsné Völgyi Judit gazdasági vezető vették át. Dr. Fekete Zoltán elmondta: nagy öröm számukra ez a felajánlás. Az összegyűlt összegből egy igen fontos készüléket, magzati szívhang vizsgáló berendezést kívánnak megvásárolni. Mint mondta: az eszközzel a magzatok szívhangjait tudják monitorizálni és így következtetni a pillanatnyi szívműködésre.

- Nemcsak a támogatás összege lényeges, hanem a szimbolikája is ilyenkor karácsony előtt, hiszen az önzetlen felajánlás példaként szolgálhat mindannyiunk számára – tette hozzá a szakorvos.

Fotós: Korosa Titanilla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában