Állatok

2017.12.28. 12:00

Lovak és nyulak kerültek a repülőre Sármelléken

Versenylovakat és nyulakat is szállító teherszállító repülőgép rakodását nézhették meg a Hévíz-Balaton Airporton a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium tanulói. A látogatással szakmai ismereteiket is bővíthették a leendő logisztikai szakemberek.

Keszey Ágnes

A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képzés tanulói szakmai kirándulásáról dr. Takácsné Hegyi Andrea és Bernáth Miklós, ZSzC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma tanárai küldtek összefoglalót lapunknak. Felidézték, hogy Benkő Attila, repülőtér ügyvezetője és kollégái megismertették a diákokat a légi közlekedéssel és szállítmányozással, a vámvizsgálattal és a légikikötő logisztikai feladataival.

Fotó: dr. Takácsné Hegyi Andrea

Bepillanthattak a teherszállító repülő fogadásának és felpakolásának előkészületeibe és az ehhez kapcsolódó dokumentációba. A tanulók –a biztonsági előírások betartása mellett – felmehettek a fedélzetre és a pilótafülkébe is beléphettek.

A keszthelyi Közgazdasági Szakközépiskola diákjai a Hévíz-Balaton Airport légi szállítmányozási munkájával ismerkedtek Fotó: dr. Takácsné Hegyi Andrea

Megnézhették a közúton érkezett rakomány előkészítését a légi szállításra, az elvámolást és a felrakodást. 120 ezer napos csibe, 100 nyúl és 9 versenyló, egy fogat és az állattartó eszközök kerültek a teherszállító repülőgépbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában