felújítás

2017.12.19. 10:25

A közösséget szolgálja majd a fűtött panzió Bánokszentgyörgyön

Felújították Bánokszentgyörgyön a volt panzió fűtésrendszerét, melyet az önkormányzat közösségi célokra hasznosítana.

Horváth-Balogh Attila

Baumgartner László polgármester az új kazánnal

Fotó: Horváth-Balogh Attila

A panzió régen önkormányzati tulajdonban volt, majd máshoz került és most újra önkormányzati tulajdon. A település vezetésének hosszú távú céljai vannak vele – a mostani fejlesztésről Baumgartner László polgármester számolt be.

- A beruházás legfontosabb eleme, hogy új, modern kondenzációs kazánt építettünk be – magyarázta a polgármester. – A régi kazán sokat fogyasztott és technológiailag is elavult volt. Ezen kívül korszerű radiátorokat is felszereltünk. Ezzel a beruházással megnyílt a lehetőség az előtt, hogy a volt panziót a falu lakossága akár most is napi használatba vegye.

A polgármester hozzátette: eddig ugyanis a téli hónapokban nem tudtak fűteni, annyira használhatatlan volt a korábbi rendszer. A 3,5 millió forintos beruházásra önerőből került sor.

Baumgartner László polgármester az új kazánnal
Fotós: Horváth-Balogh Attila

- Elképzelésünk szerint a volt panzióépület eztán közösségi házként működik, s akár a falu lakói is kibérelhetik saját, például családi rendezvényeikre – jelezte a polgármester. – Kialakítunk az épületben egy konditermet is, amihez a plébánosunk, Decs István atya ajánlott fel kondigépeket, melyekhez majd továbbiakat is szeretnénk vásárolni. A konyhát nem nyitjuk meg napi használatra, de melegítőkonyhaként szeretnénk majd használni. A felső szobákból pedig terveink szerint jövőre vendégszobákat alakítunk ki a turizmus céljaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában