Advent

2017.12.17. 19:15

Felfénylett az adventi koszorú harmadik gyertyája is Hévízen

Hévízen Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész mondott beszédet vasárnap, majd lángra lobbant a város adventi koszorújának harmadik gyertyája is.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

Hévíz az adventi hétvégéken már péntektől programokkal várja a város lakóit és az itt pihenő, gyógyuló vendégeket. Jótékonysági süteményvásárt is rendeznek, a rendezvények fénypontja pedig minden alkalommal a városi gyertyagyújtás.

A település karácsonyfája mellett álló adventi koszorún Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész és Kepli József alpolgármester gyújtotta meg a harmadik gyertyát. Ezt megelőzően a lelkész a Zsoltárok könyve 40. zsoltárából és versekből idézett a jelenlevőknek- így kívánva áldott, békés, Istenre várakozó adventi készülődést mindenkinek.

Kepli József és Honthegyi Zsolt gyújtotta meg a harmadik gyertyát
Fotós: Keszey Ágnes

A hagyományos koszorún, a három lila gyertya szomszédságában álló, az örömöt szimbolizáló rózsaszínű gyertya fényének felgyúlása után a helyi óvodások régi hagyományt, lucázást mutattak be. Az adventi hétvégét ezúttal is is zenés program zárta.

A negyedik gyertyát szombaton 16 órakor gyújtják majd meg a Festetics-téren álló koszorún, az ökumené jegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában