Útlezárás

2017.11.15. 09:00

Visszavágják a kanizsai Platán sor fáit

Jövő héttől faápolási és gallyazási munkálatokat végez a városüzemeltető társaság a nagykanizsai Platán soron. A munkálatok ideje alatt behajtási, s parkolási tilalom várható.

Pásztor András

Mint azt Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Platán soron lévő fák évek óta problémát okoznak a környéken lakóknak, a lehulló falevelek és a viharok idején letört, parkoló autókra zuhanó ágak miatt.

Emellett a fák lombkoronája olyannyira túlnőtt, hogy már a közvilágítás sem képes betölteni szerepét.

– A Platán sori fák visszavágásáról közgyűlési határozat is született, ezért a jövő héten, azaz november 20-án nekilátunk a feladat elvégzésének – mondta a vezérigazgató.

– Mindez azt jelenti, hogy már ezen a héten csütörtökön, azaz november 16-án megállási tilalom lép érvénybe. A Platán sorra csak a célforgalom hajthat be, parkolni pedig kizárólag a környező mellékutcákban lesz lehetőség.

Mint megtudtuk: amennyiben a lakosság betartja az ideiglenes forgalmi szabályokat, úgy a munkálatokat várhatóan két hét alatt elvégzi a városüzemeltető cég, ellenkező esetben tovább tart az út lezárása.

– Közel 80 fát kell visszavágni, legallyazni – folytatta Fitos István, aki hozzátette: az összegyűjtött ágakat várhatóan az Kanizsa Bevásárlócentrum mögött területen deponálják, majd aprítják fel és darálják le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában