Felújítás

2017.11.08. 10:39

Rendbeteszik a romos épüleket Bánokszentgyörgyön

Bánokszentgyörgy – Több, lakatlan és romos ingatlant vásárolt a közelmúltban a község vezetése. Nem cél nélkül, ugyanis többféle módon hasznosítják az épületeket, illetve azok környékét.

Szabó Zsófia

A fotón: A közfoglalkoztatottak, Kele Lajos és Orsós István lomtalanítanak az egyik ingatlannál Fotó: Szabó Zsófia

A tereprendezés, lomtalanítás már javában zajlik az egyik, falu szívében lévő háznál. Baumgartner László polgármester elmondta: nem csak a település arculatának szépítése végett döntöttek a vétel mellett.

- A központban található ingatlannál a fogorvosi rendelő betegei számára alakítunk ki parkolót – részletezte a község első embere. – A rossz állapotú házat lebontjuk, majd a helyén alakítjuk ki a kocsibeállót. A bontás során keletkezett téglából pedig kültéri kemencét építünk, melyet közösségi, családi programok során a falu lakói használhatnak majd. Továbbá a maradék, építésre nem alkalmas anyagokból a hegyi utak kátyúit töltjük fel – fogalmazott Baumgartner László. Elmondta azt is: a másik két épületnél, melyeket szintén saját forrásból, százötvenezer forintért vásároltak, termelői-, valamint bolhapiac létrehozását tervezik.

A fotón: A közfoglalkoztatottak, Kele Lajos és Orsós István lomtalanítanak az egyik ingatlannál Fotó: Szabó Zsófia

- Ezeken túl más fejlesztés is zajlik a faluban – folytatta a polgármester. – A közmunkaprogram révén a hivatal előtti placcot térkövezzük. A munkálatok mintegy négyszázezer forintba kerülnek. Nem csak a huszonöt négyzetméteres területre kerül térkő, hanem tavasszal a maradék anyagból a templom és a ravatal elé is építhetünk szép, időtálló teret.

Baumgartner László a Start- program kapcsán hangsúlyozta: több, mint harminchárom millió forint támogatást kaptak, melyekből a huszonkét dolgozó munkabérének biztosításán túl – többek közt – különböző mezőgazdasági gépeket, szerszámokat is vásároltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában