Nyílt nap

2017.11.23. 09:30

Nyílt napon mutatkozott be a városi szociális klub

Szinte karácsonyt várónak is nevezhető hangulat fogadta az érdeklődőket szerdán a megyeszékhelyi szociális klub nyílt napján.

Arany Gábor

A foglalkozást Bonczné Őr Erzsébet (jobbról a második) és Abonyiné Szabó Andrea (balról a harmadik) vezette Fotó: Katona Tibor

Az asztalon tobozokból épített, fenyőfát formázó dísz, körülötte bájos filcruhás manók, az egyik polcon pedig ajándéknak is beillő, papírpálcákból font kosarak, táskák, dobozok voltak láthatók. Ezeket a tárgyakat az ide járó betegek készítették, árulta el Rózsa-Vajda Krisztina, az önkormányzat által fenntartott klub vezetője.

A Kosztolányi utcában, a Petőfi iskola szomszédságában a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali intézménye – mert ez a hivatalos neve – 2006 januárjában kezdte meg működését. Fő feladata, hogy tagjainak egyéni rehabilitációs foglalkozásokkal segítsen visszailleszkedni a társadalomba, a családi, a munkahelyi környezetbe. A szerény díjért, önkéntes jelentkezés alapján igénybe vehető szolgáltatásukkal jelenleg húsz pszichiátriai és tíz szenvedélybeteg mindennapjait könnyítik meg, jelenleg öt szabad férőhelyük van.

A foglalkozást Bonczné Őr Erzsébet (jobbról a második) és Abonyiné Szabó Andrea (balról a harmadik) vezette Fotó: Katona Tibor

A klub vezetője elmondta, még a háztartási teendők ellátáshoz is segítséget adnak. Azaz a tagok tisztálkodási, mosási lehetőséghez jutnak, és tervezik főzés oktatását is. Rendszeres a gyógytorna és a pszichiáter vezette csoportfoglalkozás, havonta felkeresik a Deák-könyvtárat is. Emellett kirándulásokat szerveznek, színházba, kiállításra járnak. Közösen emlékeznek meg név- és születésnapokról, jeles ünnepekről. Ezekre a munkaterápia részeként ajándékokat is készítenek, amint az alkalmi kiállításukon is látható volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában