Fejlesztés

2017.11.15. 13:35

A gyógyhely-jelleget erősítik Zalakaroson

Ha nyer a pályázat, a következő években megújul a fürdőváros arculata.

Horváth-Balogh Attila

Ha nyer a pályázat, így fog kinézni a fejlesztés után a jelenlegi sportcentrum-Látványterv: Zalakarosi polgármesteri hivatal

Jó ütemben halad a fürdőváros gyógyhely-fejlesztési projektjének előkészítése, melynek keretében a sportpályát kiemelt fejlesztési területté nyilvánította nemrég a képviselőtestület, továbbá döntött a fogadóépület és a rendezvényterület megterveztetéséről is.

A nagy volumenű projekt következtében jelentősen megváltozhat a fürdőváros arculata az előttünk álló években.

– Már korábban beadtunk egy pályázatot gyógyhelyi látogatóközpont kialakítására, amely az eredeti elképzelések szerint a strandfürdő bejárata melletti sarki területen épült volna meg – bocsátotta előre Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

– Az a pályázati anyag tartaléklistára került, továbbá kérték az átdolgozását és a fejlesztési terület kiterjesztését. Ezt követően az egész koncepciót átalakítottuk, aminek következtében az alapstratégia megvalósítását immáron a jelenlegi sportcentrumban tervezzük. Itt a legfrissebb tervek szerint többfunkciós fogadóközpont épülne, ami helyet adna a város több rendezvényének is, fedett szabadtéri színpadot alakítanánk ki és a borházak miatt kiépítenénk a közmű-hálózatot.

A közeli arborétumban, a kertmozi szomszédságában szintén fejlesztések valósulnának meg, többek közt fitneszpark, Kneipp-sétány, futópálya készülne, továbbá egységes közvilágítási rendszert építenénk ki, szökőkutat és utcabútorokat helyeznénk el a területen. A kertmoziban megújítanánk a fénytechnikát. Másrészt létrehoznánk egy, a Park utca sarkától induló gyógyhelyi sétányt, amely az arborétumot érintve átvezetne a Termál úton, a Dísz téren, egészen a termáltó és ökopartig, összekötve és egységként kezelve a településközpontot, illetve annak turisztikai attrakcióit.


Ha nyer a pályázat, így fog kinézni a fejlesztés után a jelenlegi sportcentrum-Látványterv: Zalakarosi polgármesteri hivatal

A Dísz téren minimális változtatásokat tervezünk, a hangsúly az új rendezvénytér és fogadóépület kialakításán lesz. Az egész beruházás összességében 650 millió forintnyi támogatást igényel, amihez az önkormányzat közel 200 millió forintnyi önrészt tenne hozzá. Természetesen, a futballszeretők nem maradnának focipálya nélkül, az öltözőkkel felszerelt új pályát Behiákpusztán alakítanánk ki, a mostani lovaspálya helyén.

A polgármester jelezte: az új koncepcióra vonatkozó pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen, avval együttműködve, konzorciumban nyújtották be.

– Bízunk abban, hogy az ügynökség szakmaiságával megtámogatott pályázatunk pozitív elbírálásban részesül – zárta mondandóját Novák Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában