Felújítás

2017.11.03. 15:53

Felújították a szentgyörgyvölgyi gondozási központot

SZENTGYÖRGYVÖLGY A közelmúltban befejeződött a település gondozási központjának felújítása. Az elvégzett munkálatoknak köszönhetően csökkennek az üzemeltetés költségei, és sokkal komfortosabbá is vált az épület.

Gyuricza Ferenc

Ebéd utáni társas foglalkozás a felújított intézményben. Balról Dömötör Tiborné, Fekete Ágnes, Juhászné Baba Erika gondozó, Fabula Béláné, Németh Lászlóné és Török Lenke Fotó: Gyuricza Ferenc

Mint arról annak idején többször is beszámoltunk, az őrségi település önkormányzata a 27 férőhelyes gondozási központja felújítására 15,2 millió forintnyi pályázati támogatást kapott az államtól, ehhez önrészként csupán 800 ezer forintot kellett hozzátennie. Az erről szóló értesítést már tavaly nyáron megkapta az önkormányzat, a munkák zömét azonban ez évben – tavasszal és a nyár folyamán – végezték el, illetve az ősszel fejezték be.

Ebéd utáni társas foglalkozás a felújított intézményben. Balról Dömötör Tiborné, Fekete Ágnes, Juhászné Baba Erika gondozó, Fabula Béláné, Németh Lászlóné és Török Lenke Fotó: Gyuricza Ferenc

Szépné Cseke Lengyel Mária, az intézmény vezetője lapunknak elmondta: a munkálatok során kicserélték a nyílászárókat, felújították a fürdőszobákat, megtörtént az orvosi szoba rekonstrukciója, az épület lábazatának felújítása, s olyan szükségszerű beruházásokat is elvégeztek, mint az elektromos hálózat korszerűsítése, a járólapok cseréje, valamint az akadálymentesítés.

– Mindennek köszönhetően nemcsak komfortosabb lett az épület, de reményeink szerint az üzemeltetési költségek is csökkennek – egészítette ki az intézményvezető. – A felújítás során arra is figyelnünk kellett, hogy a gondozottjaink ellátásában ne okozzon fennakadásokat, hiszen még átmeneti zárva tartásra sem volt lehetőségünk. A kivitelezők ebben maximális partnernek bizonyultak.

Az intézményvezető emellett szólt arról is, hogy folyamatosan próbálják az eszközellátottságukat is javítani, és ennek érdekében hazai és külföldi adományozókkal is tartják a kapcsolatot. Most is van ígérvényük arra, hogy rövidesen újabb ápolást segítő eszközöket kapnak.

– A legnagyobb problémát továbbra is az alacsony férőhelyszám jelenti – egészítette ki az eddigieket Szépné Cseke Lengyel Mária. – Ez az intézmény 27 fő fogadására alkalmas, ami a felmerülő igényeket nem képes azonnal kielégíteni. Bár a helyi lakosok és a szentgyörgyvölgyi kötődésűek számára előnyt biztosítunk, de így is egy évet kell várniuk a jelentkezőknek arra, hogy fogadni tudjuk őket. Nagyon indokolt lenne a bővítés, ami nemcsak a férőhely-problémát oldaná meg, de az üzemeltetési költségek csökkentésével is együtt járna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában