Élet, erő, egészség

2017.11.27. 12:38

Egészséghét a zalaszentgróti iskolában

A Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola alsó tagozatos tanulói programgazdag és tanulságos egészséghéten vettek részt a közelmúltban.

Szalay Csaba

A kisdiákok szívet formáznak... Fotó: Bonyhárdné Purger Nikoletta

A program keretében a 3-4. osztályosokat a víz világnapján a Zalavíz Zrt. zalaszentgróti üzemében játékos feladatokkal várták. Az ásványvízpalackozó cég képviselői pedig filmvetítéssel és kóstolóval egybekötve mutatták be az üzemet. A Méhész Egyesület tagjai mézkóstoló mellett hívták fel a gyerekek figyelmét a méhek fontosságára és a mézfogyasztás jótékony hatásaira. Itt is szerveztek nekik játékos programokat. A 4. osztályos lányokkal Túrós Dóra védőnő beszélgetett.

A kisdiákok szívet formáznak... Fotó: Bonyhárdné Purger Nikoletta

Az iskolai étkeztetést biztosító vállalkozás a heti menü összeállításánál még fokozottabban ügyelt az egészséges étkezésre. A zöldség- és gyümölcsfogyasztás mellett a gyógyteákat is igyekeztek megkedveltetni a tanulókkal. A programban még családi sportnap szerepelt. Az iskola vezetősége és az alsós tanítók köszönetüket fejezték ki az egészségnap sikeres lebonyolításában részt vevő cégeknek, magánszemélyeknek, szülőknek és kollégáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában