Átadás

2017.11.17. 18:01

Átadták Surdon a felújított idősek klubját

Több, mint 16 millió forintból újult meg a dél-zalai településen az idősek klubja. A kívül-belül megszépült intézményt pénteken avatták fel.

Horváth-Balogh Attila

Koller Jutka, Bene Csaba, Cseresnyés Péter, Kanász János és Dénes Sándor vágta át a nemzeti színű szalagot a megszépült idősek klubja tegnapi avatásán Fotó: Horváth-Balogh Attila

A surdi idősek klubja huszonöt férőhelyes, jelenleg 23 idős ember élvezi a szolgáltatásait, melyek közé házi jelzőrendszeres segítségnyújtás és szociális étkeztetés is tartozik. A klub a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézményen (ESZI) belül működik.

A klub most 16,06 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megújult, amihez a forrást a kormány és az Európai Unió biztosította a Területi Operatív Program keretében. A tegnapi ünnepélyes avatáson Kanász János polgármester elmondta: a beruházás keretében a nyílászárók cseréjére, az épület hőszigetelésére, külső és belső festésére került sor.

Koller Jutka, Bene Csaba, Cseresnyés Péter, Kanász János és Dénes Sándor vágta át a nemzeti színű szalagot a megszépült idősek klubja tegnapi avatásán Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Ezen kívül a mozgáskorlátozottak részére új parkolót és akadálymentesített fürdőt is kialakítottak a szakemberek – folytatta a polgármester. – Továbbá új bútorokat és berendezési tárgyakat is vásároltunk.

Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő beszédében kiemelte: fontos, hogy egy közösség a fiatalokat és időseit is megbecsülje, mert csak akkor lehet igazán erős – és a surdi közösség ilyen.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere is. Bene Csaba, a megyegyűlés alelnöke pedig azt emelte ki: ez a beruházás az elsők között van a megyében, amely az új, TOP-os program támogatásával valósult meg. Végül Koller Jutka, az ESZI igazgatója köszönetet mondott a politikusoknak a segítségért, amit a támogatás elnyerésében nyújtottak.

A 67 éves Horváth Jánosné kérdésünkre azt mondta: örülnek a felújításnak.

– Örömmel járok ide, összejövünk a többiekkel, kicsit beszélgetünk, kikapcsolódunk. Mostantól pedig még jobban érezhetjük magunkat itt – jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában