Bibliotéka

2017.10.05. 19:50

Jó hír a könyvmolyoknak – Megújul az alsópáhoki könyvtár

A megyei könyvtár jóvoltából közel egy millió forintos ráfordítással újult meg az alsópáhoki bibliotéka.

Keszey Ágnes

Józsefné képviselő adta át a felújított könyvtárat Fotó: A szerző

A gyermek és felnőtt olvasókat is fogadó – 65 éve létrejött – könyvtár a Művelődési Házban működik. Czigány Sándor polgármester az avatáskor felidézte: a kulturális intézmény épületét öt éve újították fel és nagy ünnep a településen, hogy most a könyvtár is megújult. Úgy fogalmazott: a könyvtár nem csak a művelődést, a lélek gyarapodását is szolgálja.

Józsefné képviselő adta át a felújított könyvtárat Fotó: A szerző

Szavaihoz csatlakozva Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója ünnepi beszédében felhívta a figyelmet, hogy a könyvtárak a kulturális életben fontos szerepet vállalnak. A faluban például Könyvtár-mozi is várja a közönséget, rendszeres filmvetítésekkel és beszélgetésekkel. Kifejtette: a könyvtárak komplex intézmények: információs központként, közösségi színtérként is működnek, céljuk, hogy élményt adjanak.

- Van egy programunk, ami szerint évről-évre haladva felújítjuk a települési könyvtárakat. Itt közel egy millió forintot fordítottunk a fejlesztésre-mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a napokban több zalai intézmény megújítása is befejeződik. Alsópáhokon kifestették a helyiséget és polcokat, íróasztalokat, székeket vásároltak és korszerűsítették az állományt: a tavalyi 6000 kötettel szemben most 4900 várja az olvasókat.

- Azokat a könyveket vontuk ki, melyeket már nemigen vesznek kézbe, mert az olvasási szokások megváltoztak. Az a törekvésünk, hogy a friss, korszerű olvasnivalót nyújthassuk át a közönségnek – hangsúlyozta Kiss Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában