Díjazás

2017.10.27. 19:07

Idősbarát elismerés – Idén is két települést díjaztak Lovásziban

Pénteken az idősek napja rendezvény keretében adták át Az Év Zalai Idősbarát Önkormányzata címet Zalacsány és házigazda települések önkormányzatai részére.

Korosa Titanilla

Fotó: A szerző

A Zala Megyei Önkormányzat által 2007-ban alapított díjat olyan települések önkormányzatai kapják, ahol különös figyelemmel fordulnak az idős emberek felé és a kötelező alapfeladatokon túl példamutató és eredményes kezdeményezéseket tesznek az időskorú lakosság érdekében. A címhez díszoklevél, emléktábla és pénzjutalom is tartozik. Az idősügyi tanács javaslatára döntött úgy a közgyűlés, hogy idén a rendezvénynek otthont adó Lovászi és Zalacsány önkormányzatait díjazták.

Fotó: A szerző

Az elismerést Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke adta át Léránt Ferencnek, Lovászi, illetve Nagy Lászlónénak, Zalacsány polgármestereinek.

Fotó: A szerző

– Októberben az idősek világnapja után nagy eseménysorozat indul el, országszerte köszöntik az időseket, azokat, akik az előttünk lévő ösvényeket kitaposták, akik a családokban a hagyományokat ápolják – mondta Bene Csaba. – Az idősek száma növekszik, ez egy örömteli dolog. Sokan, sokáig erre problémaként tekintettek, ma már arról beszélünk, hogy ez egy lehetőség a társadalom számára, hogy mindazokat az értékeket átvegyék a fiatalabbak az idősektől, melyeket életútjuk során felhalmoztak.

A rendezvényen részt vett a megyei idősügyi több tagja is. Közülük Boa Sándor alelnök arról beszélt, az ilyen nap örömünnep, mert érződik, hogy ezek az önkormányzatok tiszteleben tartják az időseket.

Az szépkorúak köszöntésére egybegyűlt helyi nyugdíjasokat és a megjelent vendégeket Léránt Ferenc köszöntötte az ünnepi alkalomból.

– Az idősek napja szép és fontos ünnep – így a polgármester. – Minden társadalmat az minősít, hogy miként bánik öregjeivel, tartja a közmondás. Önöktől örököltük meg ezt a települést, tanultuk meg a nyelvet, amellyel szót értünk egymással. A mi feladatunk, hogy tartsuk oda a vállunkat s a ránk nehezedő feladatokat megoldjuk.

A rendezvény további részében kulturális műsor kezdődött, melyben felléptek a helyi iskolások, az óvodások, a lovászi és zalacsányi idősek dalkörei, a Mixolid Kamarakórus és Zalaapáti Harmonikazenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában