Probléma megoldás

2017.09.23. 08:00

Többé nem gyűlik fel esővíz a fűzvölgyi udvarokban

Amikor sok csapadék esett, a település központjában lévő házak látták kárát. A falut átszelő közút egy bizonyos szakaszán lejt, így az esővíz bezúdult, felgyülemlett több otthon udvarában.

Szabó Zsófia

Fotó: Sza Zsófia

A probléma megoldására a község önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közös beruházásba kezdett.

– A szándék már korábban megvolt, hogy orvosoljuk az említett gondot – jelezte Szabó István, a falu polgármestere. – Amint lett rá anyagi keretünk, munkához is láttak a szakemberek. Úgynevezett burkolt, sekélyvizű folyókat építtettünk, amely kordában tartja a csapadékvizet. Így az nem a lakóházak udvarán gyülemlik majd fel– összegezte a falu első embere. Hozzátette azt is: a munkálatok már néhány hete folynak, a tervek szerint hamarosan el is készülnek vele. A sekélyvizű folyókát száznegyvenöt méter hosszan építik a falu főutcáján. Jó részét már meg is építették.

Fotó: Szabó Zsófia

Árok kialakítására ugyanis a utca nyugati oldalán nem volt lehetőség, mivel szűk a terület az út és a házak portája közt. Ezért az útfelület megbontása után csöveket fektettek a közútkezelő munkatársai a földbe, ezt követően pedig – immár a felszínre – előregyártott elemekből alakítják ki a burkolt folyókát, ami szabályozza az esővizet.

– A beruházás öt millió forintba kerül – fogalmazott a polgármester. – A kivitelezés költségeihez kétmillió-kétszázezer forinttal járultunk hozzá, saját kasszából. A többit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fedezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában