Vádemelés

2024.04.03. 08:31

Kiszakadt a motor a részeg nő autójából, amikor korlátnak hajtott az M7-esen

A külső forgalmi sávba zuhant erőforrásnak egy érkező személygépkocsi nekiütközött.

Arany Gábor

A tetejére fordulva állt meg az autó

Fotó: Ügyészség

A baleset okozó 32 éves horvát állampolgárságú nő ellen nemrég emeltek vádat, ennek lényegét dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője ismertette. Eszerint 2023. augusztus 25-én hajnalban, fél négykor az M7-es autópályán Nagykanizsa irányából Budapest felé tartott személygépkocsijával a 32 éves horvát nő, aki  ittas állapotban ült volán mögé. A 202. kilométer közelében, Zalasárszeg térségben elvesztette uralmát a jármű felett, a leállósávon keresztül jobbra letért az úttestről, ahol először autója elejével a szalagkorlátnak, majd a beton vízelvezető árokban álló jelzőtáblának és az SOS-berendezésnek ütközött. Ez után a gépkocsi a szalagkorláton visszacsapódva átfordult a tetőlemezére, így csúszott a leállósávon és a külső forgalmi sávon át, majd a belső forgalmi sávban állt meg.  Az ütközések erejétől az autóból az egyik kerék és motor kiszakadt, utóbbi a külső forgalmi sávba esett, ahol nekihajtott a mögötte érkező személygépkocsi, aminek a pedig a jobb első futóműve szakadt ki az ütközéstől. A horvát nő könnyű sérüléseket szenvedett a balesetben.

A történtek miatt a Nagykanizsai Járási Ügyészség a nővel szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

Két kép a baleset utáni helyszínről
Fotó: Ügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában