Sokba került az engedély nélkül árusítás

2024.02.14. 09:23

Védjegyoltalom alatt álló portékákat kínált a kanizsai piacon

Pénzbüntetést kapott az a férfi, aki a nagykanizsai piacon értékesített védjegyoltalom alatt álló ruházati termékeket, táskákat, parfümöket.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: ungvar

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a tette miatt vádlottá lett férfi a nagykanizsai piacon árusított, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei 2022. augusztus 7-én délelőtt ellenőrzést tartottak nála. Ennek során olyan ruházati termékeket, parfümöket, táskákat találtak az árusnál – összesen 9 márkától –, amelyek származását a férfi nem tudta igazolni, illetve nem rendelkezett a márkatulajdonosok, a magyarországi képviselők forgalmazásra feljogosító engedélyével. A vádlott a védjegyoltalom alatt álló termékeket júliusban Budapesten szerezte be a továbbértékesítés céljával. A férfi ezeket a különböző márkák iparvédelmi jogosultjainak engedélye nélkül árusította, összesen 3.044.091 forint kárt okozva.
Az ügyben a Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött, és az árust 9 rendbeli iparjogvédelmi jogok megsértése vétsége miatt, halmazati büntetésül 600 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére ítélte, továbbá kötelezte, hogy a jogtulajdonosok képviselőinek fizesse meg az okozott kárt.
A büntetővégzés jogerős.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában