A mögötte érkező kerékpáros még időben megállt

2024.02.07. 12:00

Út felett lógó kábelbe akadt el a biciklis

Pénzbüntetést kapott az a szerelő, aki miatt balesetet szenvedett és könnyebben megsérült egy kerékpáros.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rainer Fuhrmann

A figyelmetlensége miatt vádlottá lett 26 éves pacsai férfi 2023. június 3-án délután Balatongyörökön egy családi háznál a hálózati bekötést szerelte, ehhez az utca túloldaláról húzta be a optikai kábelt az ingatlanra. E közben azonban nem biztosította a közúton közlekedők számára a művelet láthatóságát, semmilyen módon nem figyelmeztette az arra haladókat, holott a gyér forgalmú, 4,9 méter széles mellékutca felett áthúzott, éppen feszítés alatt álló optikai kábel belógva akadályozta a forgalmat. Be is következett a baleset, mert egy arra haladó kerékpáros férfi a vékony, fekete színű, a talajtól 1,5 méter magasságban lógó kábelt nem észlelte, nekihajtott, nyakába akadt, aminek hatására elvesztette egyensúlyát és az úttestre esett. A biciklis a balesetben nyolc napon belül gyógyuló sérülést, nyakán zúzódást, jobb térdén horzsolást szenvedett. Szerencsére az őt követő kerékpáros látta a történteket, és még időben meg tudott állni a kábel előtt.
Az egerszegi törvényszék közlése szerint az ügyben a Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött, és a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt jogerősen 100 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában