Felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány

2024.01.09. 09:01

Vodkát szerzett magának a kamasz, rablás miatt vonják felelősségre

A történtek miatt büntetőeljárás indult, amiben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: ungvar

Ennek lényegét dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. A bűncselekményhez vezető események 2023. május 19-én este Keszthelyen egy kedvelt belvárosi szórakozóhelyen vették kezdetüket. Egy kamasz fiatalember és barátai születésnapi bulit tartottak itt, amikor hívatlanul megjelent körükben az ügyben később vádlottá lett ittas fiú is. A váratlan vendég fél tíz körül észrevette, amint a szórakozó társaság egyik tagja a pultnál egy üveg vodkát vett, és azt közös fogyasztásra épp a barátaihoz készül odavinni. Odalépett hozzá, hirtelen ráfogott az üvegre, kirántotta a férfi kezéből, majd zsákmányával távozott a szórakozóhelyről. Miután a társaság értesült a történtekről, két fiú és egy lány azonnal utána indultak a vodkát megszerző fiatalnak a Kossuth utcán a Fő tér irányába. Utolérve mindhárman több alkalommal felszólították, hogy adja vissza az italt, de erre a kamasz nem volt hajlandó. A Széchenyi utca elején a társasház végénél lévő sikátorhoz érve azonban megállt, levette a kabátját, majd az „akkor gyere, játsszuk le!” szavakkal az egyik fiúhoz – a bűncselekmény sértettjéhez – lépett, megragadta a torkát, közben jobb lábával mögé lépett és erőteljesen meglökte a nyakát, amitől a megtámadott hanyatt esett, könyökén pár centis horzsolás keletkezett.

Ekkor a földre került társa segítségére siető fiú a támadóhoz lépett, két kézzel mellbe lökte, hogy elejét vegye a további tettlegességnek. Nem ért célt, mert ekkor az ittas kamasz őt támadta meg, két kézzel megragadta a bal karját, annál fogva oldalra rántotta, amitől ellenfele elesett, a rántástól kabátja ujjából egy darab leszakadt. Ezt látva a trió harmadik tagja, a fiatal lány paprika spray-vel lefújta támadójukat, majd társaival együtt elmenekültek.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze a vádlottal szemben rablás bűntette miatt emelt vádat és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában