Katasztrófavédelem

2024.01.07. 21:15

Több településen is gondot okoztak a kidőlt fák Zalában

Zala vármegye szinte minden pontjáról számolt be kidőlt fákról a katasztrófavédelem. Hol az úttestre, hol a sínekre, hol távközlési vezetékekre dőlt a fa.

Zaol.hu

Becsehely: Fa dőlt a főúttal párhuzamosan futó kerékpárútra Becsehelyen, a Kossuth Lajos úton vasárnap délután fél 2 tájt. A letenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. 

Gellénháza: Kidőlt fa okozott forgalmi akadályt a Gellénházára vezető 7401-es úton vasárnap délután 3 óra tájt. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

Bak: Fa dőlt a 74-es főútra, Söjtör térségében vasárnap délután 4 óra tájt. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát. 

Vonyarcvashegy: Tizenöt méter magas fa dőlt a vasúti sínre Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály domb utca közelében vasárnap délután 4 óra tájt. A keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát, ami után megindulhatott a vonatközlekedés.  

 Zalabér: Kidőlt fa akadályozta a közlekedést a 7328-as úton, Zalabér külterületén vasárnap délután fél 5 tájt. A forgalmi akadályt a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók szüntették meg.

Zalatárnok: Távközlési vezetékre dőlt két fa Zalatárnokon, a Petőfi Sándor utcában vasárnap kora este. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fákat. A műszaki mentés idejére a jelzett helyen a forgalom szünetelt. 

Gyenesdiás: Kidőlt tuja okozott forgalmi akadályt a Keszthely és Vonyarcvashegy közötti vasúti vonalon, Gyenesdiás külterületén vasárnap fél 7 tájt. A keszthelyi hivatásos tűzoltók eltávolították a tuját, így megindulhatott a közlekedés a vonalon. 

Szalapa: Tizenöt méteres akácfa, és egy hasonló méretű nyárfa dőlt az útra Szalapa külterületén vasárnap este 7 óra tájt. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fákat. 

Batyk: Tíz méter magas juharfa foglalta el az úttestet Batyk külterületén vasárnap este fél 8 óra tájt. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Nova: A közlekedést veszélyeztette egy út felé megdőlt fa Nova külterületén vasárnap este fél 8 tájt. A lenti hivatásos tűzoltók eltávolították a fát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában