Sok gyalogos sérült meg

2024.01.23. 14:04

Kisebb fennakadásokat okozott az ónos eső (Frissítve!)

Arany Gábor

Betegszállító kisbusz csúszott árokba Hahótnál

Fotó: Katasztrófavédelem

Kedd reggelig nem okozott nagyobb gondot a hajnali ónos eső a gépjárművek közlekedésben, de az iskolába, munkába indulók közül sok gyalogos szenvedett balesetet.

A katasztrófavédelem közlése szerint az első beavatkozásra reggel háromnegyed nyolc körül Hahótról kaptak riasztást, mert betegszállító jármű csúszott az árokba a Tavasz utcában; itt személyi sérülés nem történt. A műszaki mentésére a pacsai tűzoltók vonultak ki, . Fél kilenc körül szintén Hahótra vonultak, mert a Zrínyi Miklós utcában keresztbe fordult a jeges úton egy menetrend szerint közlekedő autóbusz. Ezen is a pacsai tűzoltók segítettek, itt se sérült meg senki. Nyolc óra tájt Zalaegerszegen, a Szívhegyi úton alakult ki forgalmi dugó a burkolat eljegesedése miatt. Kilenc óra előtt nem sokkal személyautó csúszott az árokba Zalaegerszegen, a Cserhegyi úton. A városi tűzoltók kézzel biztonságos helyre tolták az autót, megszüntetve a forgalmi akadályt. Kilenc óra előtt pár perccel személyautó borult az árokba Sárhidán, a Kossuth utcában.

A vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Cséber Benjamin közlése szerint kedden a jeges burkolatok miatt három anyagi kárral és kettő könnyebb személyi sérüléssel is járó közlekedési baleset történt Zala útjain.

A Szent Rafael kórház sürgősségi osztályát vezető főorvos, dr. Oroszlán Tamás érdeklődésünkre arról számolt be, hogy hajnali ónos eső következményei 5 óra 57 perctől mutatkoztak meg, akkor jelentkezett az első sérült, délig további harmincan érkeztek a városból, illetve a környékről végtag-, illetve fejsérülésekkel. Gyermektől idős korig minden korosztály képviseltette magát. A kisebb sérülések mellett egy 78 éves férfi súlyos koponyaalapi törést szenvedett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában