37 millió forintot érő zsákmánnyal távoztak

2024.01.12. 09:17

Az áruház falát bontották ki a betörők

Három román férfi ellen emeltek vádat

Arany Gábor

A falon át jutottak be a tolvajok

Fotó: Rendőrség

A trió tagjai 2021. október 1-re virradóan hajnali kettő óra tájt Zalaegerszegen a fal kibontásával törtek be a MédiaMarkt áruházba.
A büntetőeljárásról dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. Eszerint a három román állampolgárságú elkövetőből álló bűnbanda 2021. október 1-én hajnalban személygépkocsival megjelent  a bevásárlóközpontban lévő műszaki nagyáruház épületének hátsó részénél. A tolvajok közül ketten szerszámokkal az épület hátsó falát kibontották, a lyukon át behatoltak az áruház raktárába. Felfeszítették a nagyobb értékű műszaki cikkek tárolására szolgáló, külön ráccsal védett belső raktár ajtaját, majd a raktárból táskákba pakoltak okosórákat, mobiltelefonokat, fülhallgatókat és notebookokat, összesen közel 37 millió forint értékben. A harmadik férfi társai ténykedése alatt a környéket figyelte, majd amikor azok a megrakott táskákkal kimásztak a lyukon, hozzájuk futott, és a megrakott táskákat közösen cipelve távoztak a helyszínről.
Az ellopott holmik további sorsa ismeretlen maradt, így az okozott kár és a rongálással okozott 7 millió forint körüli kár a nyomozás során nem térült meg.  
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a bűncselekményeket tagadó 46, 38, illetve 29 éves férfival szemben, melyben börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.


 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában