Háromezernél több terméket foglaltak le

2023.12.28. 09:40

Népszerű autómárkák logóival kínálták a hamisítványokat

Bögrék, párnák és kulcstartók alatt roskadoztak egy olyan üzlet polcai, amiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei váratlan ellenőrzést tartottak.

Arany Gábor

Hamisak voltak logók

Fotó: NAV

 Több mint háromezer darab olyan terméket foglaltak le, melyeken védjegyoltalom alatt álló feliratok és logók voltak. Az eladásra kínált ajándéktárgyak azonban hamar megbuktak az egri üzletben tartott  ellenőrzésen. Az áruk mindegyikén autómárkák feliratai és logói (Mitsubishi, Skoda, Alfa Romeo, Volvo, Nissan, Honda stb.) voltak. Az ajándéktárgyakat a márkák jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány és a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hozták forgalomba. A pénzügyőrök összesen 3098 darab hamis terméket foglaltak le, amivel közel 15 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az egyenruhások iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában