Ülésezett a Zala Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság

2023.12.08. 13:37

A szén-monoxid-mérgezések megelőzése továbbra is fontos feladat

A 2023-ban végzett, megelőzést célzó tevékenységről és az aktualitásokról is szó esett a Zala Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság ülésén, amit a vármegyei igazgatóságon tartottak Zalaegerszegen.

Zaol.hu

Fotó: Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy - Zala VMKI

A megjelenteket Szabó István tűzoltó alezredes, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszöntötte, majd Bajsz András tűzoltó alezredes, vármegyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette a vármegyében idén bekövetkezett eseményeket (tűzesetek, műszaki mentések, szén-monoxid-szivárgás), kiegészítve az országos statisztikai adatokkal.

Tüske Ferenc tűzoltó alezredes kiemelte, a halálos kimenetelű lakástüzek és szén-monoxid-mérgezések megelőzése továbbra is fontos feladata lesz a vármegyei bizottságnak, így minden alkalmat megragadnak majd, hogy minél szélesebb körhöz eljuttassák a megelőzést célzó üzeneteket. Ezen kívül egy, a társasházakra vonatkozó akció elindításáról is szót ejtett. Értékelte továbbá az újra egyre népszerűbb tömegrendezvények szervezésének tűzvédelmi vonatkozásait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában