Okmányok nélküli járműveket is kerestek

2023.11.13. 15:00

Átfogó közúti ellenőrzés Zalaegerszegen

A forgalomból kivont, a kötelező biztosítás, a műszaki vizsga nélküli, valamint a körözés alatt álló járművekre irányult a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya munkatársainak figyelme hétfőn az Ola utcai temető melletti útszakasznál. Az ellenőrzés során a Botfa Városrészi Polgárőr Egyesület rendszámfelismerő eszköze volt a segítségükre.

Antal Lívia

Illusztráció

Fotó: Pezzetta Umberto

A városi rendőrkapitányság hétfői komplex közúti ellenőrzési akciójának nem ez volt az egyetlen helyszíne és tárgya. Zalaegerszegen és környékén a közlekedési balesetek hátterében álló főbb jogsértéseket is ellenőrizték, mondta dr. Éder Tamás rendőr százados.

– Az elsőbbség meg nem adására, az irányváltoztatás és a kanyarodási szabályok megsértésére, a gyorshajtókra, az ittas vezetőkre, valamint a passzív biztonsági eszközök használat mellőzőkre figyelünk. Az őszi-téli átállás kapcsán többek között a gumiabroncsok, a világítás és az ablaktörlő állapotát is nézzük, illetve tanácsoljuk ellenőrzésüket a járművezetőknek – ismertette a közlekedésrendészeti osztály megbízott vezetője.

Németh Péter, a Botfa Városrészi Polgárőr Egyesület elnöke kezeli a rendszámfelismerő eszközt
Fotó: Pezzetta Umberto

A zalaegerszegi rendőrök a héten még több alkalommal kint lesznek az utakon. A gyorshajtókat, valamint a biztonsági övet és a gyermekülést nem használókat állítják meg. Kedden az európai ROADPOL akció keretében kimondottan azt vizsgálják, vajon betartják-e a járművezetők a passzív biztonsági eszközökre vonatkozó kötelező előírásokat. A közlekedési szabályok betartását és az ittas vezetést is ellenőrizni fogják.

A Botfa Városrészi Polgárőr Egyesület négy tagja volt jelen a hétfői Ola utcai ellenőrzésen. Donáczi Dezső egyesületi tag, a Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség közlekedési referense elmondta, a rendőrséggel együttműködve már több évtizede vesznek részt a közlekedési akciókban. A mostani ellenőrzés során az a feladatuk, hogy a rendszámfelismerő eszközzel kiszűrjék az érvényes okmányok nélküli járművezetőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában