Pénzbüntetésre ítélték

2023.10.26. 11:32

Fejszével rongálta meg az elektromos kerékpárt

Sokba került, hogy dühbe gurult

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: MR.Yanukit

Fejszével rongálta meg az elektromos kerékpárt a feldühödött férfi, ügyében a bíróság előkészítő ülésén hozott jogerős ítéletet. 

A Zalaegerszegi Törvényszék közlése szerint a büntetőeljáráshoz vezető konfliktus 2021. június 1-jén Keszthelyen a Pál utcában történt. Egy nő a járdán haladt elektromos kerékpárral, amikor elsodorta az ügyben aztán vádlottá lett 27 éves férfi unokaöccsét, aki a rokona lakásától szaladt ki az utcára. Ezt látva a fiatal férfi kiabálni kezdett, trágár mód szidta a kerékpáros nőt és a férjét, de utóbbi sem fogta vissza magát és sértéseket vágott a fiatalember fejéhez, aki dühében  fejszét ragadott, majd többször ráütött vele a nő elektromos kerékpárjára, miközben tovább ordibált a házaspárral.

A Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében és rongálás vétségében, ezért őt 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá kötelezte az általa okozott 172.590 forint kár megfizetésére.

Az ítélet - a polgári jogi igény kivételével - jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában