A megengedett 50 km/h helyett 126 km/h-val száguldott

2023.10.05. 11:21

Ez a gyorshajtás 390 ezer forintba került

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

Arany Gábor

Illusztráció

Fotó: ZH

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, a főbb baleseti okok visszaszorítása érdekében kiemelt figyelmet fordítanak a szabályszegő járművezetők forgalomból való kiszűrésére. Közlekedésrendészeti munkatársaik az elmúlt héten 1056 gyorshajtást rögzítettek Zala közútjain, valamint 12, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A rendőrök október 2-án 6 óra 3 perckor Dobronhegyen mérték be egy személyautó vezetőjét, aki a megengedett 50 km/h helyett 126 km/h-val száguldozott. A gépkocsi üzembentartója az elkövetett szabályszegés miatt 390 ezer forint közigazgatási bírságra számíthat.

Nagyfokú veszélyt jelentenek a közlekedés biztonságára és indokolatlanul zavarják a nyugalmat, amikor  a gépjárművezető szándékosan, jelentős mértékben túllépik a megengedett legnagyobb sebességet, a közúti közlekedési szabályokat tudatosan megszegik, vagy a közutat nem rendeltetésszerűen használják, például illegális gyorsulási versenyre. Ezek a sofőrök nemcsak önmaguk, hanem mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.

Az egyenruhások a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásával kapcsolatos szabályszegést 48 esetben tapasztaltak. A járőrök hét olyan sofőrrel szemben intézkedtek, aki ittasan vett részt a közlekedésben, ellenük büntetőeljárás indult.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy minden esetben maradéktalanul tartsák be a KRESZ előírásait! Csak a műszaki előírásoknak megfelelő járművel induljanak útnak, melynek sebességét mindig az út-, a látási és az időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg! Tartózkodjanak az alkohol és a bódító hatású szerek fogyasztásától a vezetés megkezdése előtt! Tegyenek a saját biztonságukért, használjanak biztonsági övet!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában