A rendőrség felhívása

2023.09.04. 13:31

Zalában is becsengettek

A tanévkezdés fokozott veszélyeket rejthet a gyermekek számára, ezért rendőrök és polgárőrök vigyáznak a biztonságukra az iskolák környékén - tájékoztat a rendőrség.

Zaol.hu

Forrás: police.hu

Megkezdődött az új tanév, ezért szeptemberben azon általános iskolák környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt, a polgárőrök bevonásával kiemelt rendőri jelenlétet biztosít a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az oktatás kezdetekor és délután.

Fontos, hogy a járművezetők és a gyalogosok is felkészüljenek az elmúlt hónapoktól jelentősen eltérő forgalomra, az őszi időszakkal járó speciális kockázatokra.

Forrás: police.hu

A rendőrség felhívja a sofőrök figyelmét a fokozott óvatosságra, a biztonsági öv, a gyermekülés használatára és a közlekedési szabályok betartására!

A gyermekek bűn- és balesetmegelőzési felkészítése is kiemelt feladat, ezért folytatódik „Az iskola rendőre” program, amelynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők feltárása, megszüntetése. A tanév során az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a pedagógusokkal, a diákokkal, meghívás esetén jelen lesz az iskolai rendezvényeken.

Forrás: police.hu

Valamennyi diáknak sikeres iskolakezdést és balesetmentes tanévet kívánunk!

… hogy mindenki hazaérjen!

(Forrás: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában