Büntetett előélet, gátlástalan elkövetés

2023.09.20. 12:03

Meglopta az idős embereket, egyiket meg is verte

A bíróság 4 év 3 hónap börtönre ítélte.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Salivanchuk Semen

Meglopta az idős embert, és meg is verte az a nő, akit a Keszthelyi Járásbíróság kedden  börtönben letöltendő szabadságvesztéssel büntetett. 

A korábban már többször elítélt, 1975-ben született cserszegtomaji nő 2021 júliusától hetente járt Keszthelyen egy Fodor utcai lakásba, ahol betegsége miatt ágyhoz kötött nőt _ a lánya megbízása alapján _ gondozott díjazás fejében. Az egyik ilyen alkalommal visszaélve a beteg ember figyelmetlenségével 700 ezer forintot lopott el tőle. Ezt követően a cserszegtomaji nő 2021. október 3-án dél tájt Keszthelyen becsöngetett a Szendrei utcában egy idős férfihez azzal az ürüggyel, hogy szomjas és vizet kér. Kihasználva segítője figyelmetlenségét 18 ezer forintot lopott el a konyhapulton hagyott pénztárcájából. Hasonló mesével igyekezett másik áldozata gyanakvását elaltatni, amikor október 24-én délután Keszthelyen a Csányi utcában családi házba surrant be, kihasználva, hogy idős és hallássérült a lakó. Már kivett és zsebre tett 10 ezer forintot az asztalon talált pénztárcából, amikor a tulajdonos felfigyelt rá, akitől ekkor szomjúságára hivatkozva vizet kért a tolvaj. Miután megkapta, távozott. A Goldmark utcában 2021. december elejétől többször is megfordult, az ott lakó egyik idős asszony bizalmát sikerült is elnyernie, néhányszor felkereste, és az egyik alkalommal ellopta 200 ezer forintját. Hozzá visszatért 2021. december 30-án délelőtt is, ekkor az idős koránál és egészségi állapotánál fogva gyenge fizikumú, korábbi betegsége miatt bizonytalan mozgású, félénk, visszahúzódó asszonyra rátámadt, többször megütötte, a konyha padlójára lökte. Ez után is bántalmazta, a lábába rúgott, miközben folyamatosan szidalmazta, majd távozott. A megtámadott idős nő közel fél év alatt gyógyuló súlyos sérüléseket, combnyaktörést szenvedett.

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a Keszthelyi Járásbíróság az asszonyt a lopások és testi sértés miatt ítélte el, és sújtotta 4 év 3 hónap börtönbüntetéssel. Ennek kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a büntetett előéletét, a gátlástalan elkövetést, hogy a bűncselekményt ellene folyó büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és a védője felmentésért fellebbezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában