A növények magvait az interneten rendelte meg

2023.09.26. 09:35

Marihuánát termesztett a melléképületben

Grammonként 2-3 ezer forintért árusította

Arany Gábor

A lefoglalt növények

Fotó: Ügyészség

Marihuánát termesztett udvarának melléképületében az  28 éves keszthelyi fiatal férfi, aki 2021-ben elhatározta, hogy lakóhelyének melléképületében kannabisznövényt fog termeszteni, és az ebből származó marihuánát értékesíti. A tette miatt  elsőrendű vádlottá lett fiatal férfi a kendernövények magvait az interneten rendelte meg, valamint beszerezte az eszközöket, elektromos fűtőtestet, hőtükrös fóliát, szellőztető berendezést, időkapcsolós világítást, hőmérsékletmérőt, virágföldet, tápoldatot.  A termesztéshez szükséges feltételeket a melléképületben alakította ki, majd 2021 elején megkezdte a 20-25 tő kendernövény termesztését. A kifejlett növények levélzetét, ágvégződéseit leszüretelte, szárította, aprította, majd alufóliába csomagolta, és grammonként 2-3 ezer forint körüli összegért értékesítette ismerőseinek. Mások mellett egy 27 éves keszthelyi fiatal férfinek, aki saját fogyasztás céljából két alkalommal is vásárolt marihuánát. Az ügyben másodrendű vádlottá lett  27 éves férfi az így beszerzett marihuánán kívül ismeretlen helyről egyéb kábítószert,  amfetamint is vásárolt és fogyasztott.

A Keszthelyi Járási Ügyészség marihuánatermesztővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítvánnyal kábítószer-kereskedelem bűntette, míg vevőjével szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítvánnyal kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat közölte a vádiratról tájékoztatást adva dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában