A rongálással 84.500 forint kárt okozott

2023.09.06. 19:36

Gyalogsági ásóval támadt a dühös apa

A Keszthelyi Járásbíróság kedden hozott jogerős ítéletet a büntetőügyben.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

 Ennek előzményéhez tartozik, hogy 2022. szeptember 26-án éjszaka, éjfél előtt fél tizenkettő körül az apja és egy ismerősük társaságában indult el egy 27 éves marcali fiatalember, hogy találkozzon a barátnőjével Keszthelyen, a Nagy Imre utcában. Citroen típusú személyautóval érkeztek a házhoz, ám ez után nem sokkal a lány 60 éves apja _ minden előzmény nélkül _ kezében  gyalogsági ásóval támadt rá az utcán a lányával beszélgető fiúra, aki ezt látva gyorsan visszaült az autóba. Ezután az apa még két alkalommal megütötte a gépkocsi jobb hátsó ajtaját, ami ettől behorpadt és az ablaka is betörött, majd az autó jobb első ajtó üvegén a műanyag légterelőket is letörte. Ekkor már az éjszaki látogatók jobbnak látták elhajtani. A rongálással a gépkocsiban 84.500 forint kár keletkezett.

Bezúzta a jobb oldali hátsó ablakot
Fotó: Rendőrség

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a Keszthelyi Járásbíróság az apát jogerős ítéletben bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében és rongálás vétségében. Ezért őt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A lefoglalt gyalogsági ásó
Fotó: Rendőrség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában