Szünetelt a vasúti közlekedés

2023.09.22. 08:25

Gázolt a vonat Zalaegerszegen (frissítve!)

Reggel 7 óra tájt történt a baleset.

Arany Gábor

Illusztráció

Fotó: ZH

Középkorú férfit gázolt el a vonat pénteken reggel 7 óra tájt Zalaegerszeg határában a 76-os elkerülő út felüljárójának térségében, a Gartner telephelye közelében. Információink szerint a Zalaegerszegről Celldömölkre tartó szerelvény ütötte el az áldozatot, aki életét vesztette. A baleset miatt szünetelt a vasúti közlekedés.

A Mávinform közlése szerint A Zalaegerszegről Celldömölkre 6:51-kor elindult személyvonat (9517) gázolt Zalaegerszeg és Zalaszentiván között. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan délelőttig  - szünetel a forgalom, emiatt pótlóbusz szállítja az utasokat Zalaegerszeg és Zalaszentiván között. A Zalaegerszeg és Zalaszentiván közötti vonatok esetében 20-40, esetenként 40-60 perccel nőhet az eljutási idő. Ez érinti a Budapest és Zalaegerszeg közötti Göcsej InterCity-ket, a Zalaegerszeg és Celldömölk, valamint Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti vonatokat is.

A katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője, Kósi Zsolt közlése szerint a vonaton huszonegyen utaztak, sérülést senki nem szenvedett. A város hivatásos tűzoltói átsegítették az utasokat az értük érkező mentesítő járatra. 

A történteket a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja.

A Mávinform délelőt közölte:  Zalaegerszeg és Zalaszentiván között befejezték a helyszínelést, újraindult a vonatforgalom. A Zalaegerszeg és Zalaszentiván közötti vonatok és a Budapest-Zalaegerszeg közötti Göcsej InterCity-k, illetve a Zalaegerszeg és Celldömölk, valamint Zalaegerszeg és Nagykanizsa közötti vonatok menetrendje fokozatosan áll helyre. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában