Baleset

2023.09.21. 17:54

Elsodort a vonat egy embert Nagykanizsán

Benedek Bálint

Forrás: Illusztráció / Pexels.com

Elsodort egy vonat egy embert Nagykanizsán, az Ady Endre utcánál, a vasútállomásnál. A város hivatásos tűzoltói emelték ki a bajba került illetőt, akit hordágyra helyeztek. A balesethez a mentők mellett mentőhelikopter is érkezett, mely az izraelita temetőnél szállt le.

A MÁVINFORM Facebook oldalán a balesettel kapcsolatban azt írta: csütörtök délután a Déli pályaudvarról 16:44-kor Nagykanizsára érkező Tópart InterCity (IC 854) Nagykanizsán elütött egy embert. A helyszínelés végéig – várhatóan kora estig  – Nagyrécse és Nagykanizsa között nem közlekedhetnek a vonatok. Nagykanizsa és Balatonszentgyörgy között pótlóbuszok szállítják az utasokat, ezért a Tópart IC-knél jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani. A Balaton déli partjáról Budapestre tartóknak a Balaton IC-k igénybevételét javasolják.

Egyik nagykanizsai olvasónk a vasútállomás közelében lakik, amikor meghallotta a mentők, a tűzoltók és a rendőrségi gépjárművek hangját a helyszínre sietett. Ekkor látta, hogy leszáll a mentőhelikopter is. Az ott hallott, meg nem erősített információk szerint a fiatal hölgy a sínen ült. Egy másik olvasónk is beszámolt az esetről, aki szemtanúként nézte végig a balesetet. Mint elmondta: az állomás peronján várta a vonatot, amivel a lánya érkezett. A vonat hosszan dudált, vészfékezett. Miután a szerelvény megállt a vasutasok odasiettek segíteni. Ami elhangzott figyelmeztetés, az volt, hogy a szombathelyi vonat, ami késve érkezett, el ne gázolja a segítőket.

A balesettel kapcsolatban megkerestük a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol elmondták: közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

Olvasói fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában