Rejtekhelyen várakoztatták az illegális határátlépőket

2023.09.27. 15:14

Csónakkal szállították az embereket a csempészek

Öt év börtönbüntetést kapott a tunéziai férfi

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Az egerszegi törvényszék közlése szerint a Nagykanizsai Járásbíróság szerdán tartott előkészítő ülésén jogerős ítéletet hozott annak a letartóztatásban lévő tunéziai férfinek az ügyében, aki társaival embereket csempészett Szlovéniába és Ausztriába. A tunéziai férfi több ismerősével együttműködve 2020. június 27. és 2020. szeptember 14. között rendszeresen olyan emberek csempészett át a határon, akik  az Európai Unióba beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. Az illegális határátlépőket csónakkal hozták át a Mura folyón Horvátországból Magyarországra, Muraszemenye közelében egy rejtekhelyen várakoztatták őket továbbutazásukig, biztosították az élelmezésüket is. A Szlovéniába, valamint Ausztriába való kijuttatásukban a tunéziai férfi úgy működött közre, hogy több alkalommal bérelt személygépkocsikkal a szállítók előtt haladva biztosította az utat. A férfi 2020. augusztus 20-án szerzett egy Yamaha típusú külső csónakmotort is azért, hogy azt a gumicsónakra rakják és így oldják meg az illegális szállításokat a folyón.
A Nagykanizsai Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettében, ezért őt 5 év börtönbüntetésre ítélte és 10 évre kiutasította Magyarország területéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában