Egy nap alatt 5 sérült

2023.08.15. 15:48

Motoros balesetek Zala vármegye útjain

Öt motoros sérült meg hétfőn közlekedési balesetek következtében - tájékoztatta szerkesztőségünket a rendőrség.

Zaol.hu

Fotó: police.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2023. augusztus 14-én közlekedési baleset történt a 7416-os mellékúton, Kerkafalva térségében, mely során három motoros súlyosan megsérült.

Egy másik baleset Keszthely külterületén történt aznap 12 óra 20 perc körül. Egy személyautóval közlekedő, 30 éves tekenyei férfi egy földútról szándékozott kikanyarodni a 71-es főútra, azonban nem észlelte az álló kocsisor mellett elhaladó motorost, és összeütköztek. A motorkerékpárt vezető férfi és nő utasa könnyebben megsérültek.

Fotó: police.hu

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy nagy figyelmet fordítsanak a motorkerékpárral közlekedőkre! Egyes közlekedési szituációkban – elsősorban lakott területen belül – a motorok mozgékonyságából adódó helyzetek sokszor balesetveszélyt idézhetnek elő.

A motorosokat a gépkocsikban található passzív biztonsági eszközök sem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. A többi közlekedő részéről ezért kiemelten fontos, hogy mindig legyenek figyelemmel a látómező holttereire, legyenek türelmesek, az elsőbbségadás szabályait pedig minden esetben tartsák be!

…hogy mindenki hazaérjen!

(Forrás: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában