Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedtek

2023.08.15. 09:57

Motorosok ütköztek össze Kerkafalva és Ramocsa között

Zaol.hu

Forrás: police.hu

Egy motoros csapat közlekedett 2023. augusztus 14-én 10 óra körül a 7416-os számú mellékúton Kerkafalva irányából Ramocsa felé. A 18-as kilométerszelvényben egy a konvojban haladó 68 éves nagykanizsai férfi figyelmetlensége miatt hátulról belehajtott az előtte lassító kétkerekűbe, és mindketten felborultak. Az ütközést követően a mögöttük haladó társuk a helytelenül megválasztott követési távolsága miatt állóra fékezett, elvesztette uralmát a járműve felett és szintén elborult. A balesetben két járművezető és egy utas nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Zala Vámegyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a gépjárművezetőket, hogy körültekintően közlekedjenek és fordítsanak kiemelt figyelmet a megfelelő követési távolság alkalmazására! Motorozás során fokozottan számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában