Az elmúlt hétvégén történt

2023.08.07. 09:33

Könnyebben sérült a 76-os főúton árokba csapódó autó utasa

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában egy könnyű sérüléssel, valamint 22 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Zaol.hu

Forrás: police.hu

Egy 50 éves dombóvári férfi közlekedett személyautóval 2023. augusztus 5-én 12 óra 15 perc körül a 76-os számú főúton, Zalaegerszeg irányából Nagykapornak felé. A sofőr a 43-as kilométerszelvénynél egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett és a vízelvezető árokba csapódott. A baleset következtében az autó utasa könnyű sérüléseket szenvedett – közölte a police.hu.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A szolgálatban lévő állomány 20 főt fogott el, akik közül 13 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egyet pedig az ellene kiadott körözés alapján. A zalai járőrök 12 főt állítottak elő, közülük öt személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés két esetben történt.

Az utóbbi napok csapadékos időjárása, a hirtelen lezúduló, özönvízszerű esőzés próbára teszi a legtapasztaltabb közlekedőket is. Az ilyenkor bekövetkező úgynevezett pályaelhagyásos balesetek oka, hogy a látótávolság jelentősen lecsökken, a nagy mennyiségű esőt pedig a gumiabroncs bordázata nem képes elvezetni, a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik.

Minden esetben a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően válassza meg járműve sebességét, legyen figyelemmel annak sajátosságaira, az utasokra és a rakományra!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában