Ügyészség

2023.08.22. 16:15

Indítványozták a személygépkocsikat feltörő zalaszentlászlói fiatal férfi letartóztatását

Többrendbeli lopás bűntette miatt indítványozta a Zalaegerszegi Járási Ügyészség annak a 20 éves, zalaszentlászlói férfinek a letartóztatását, aki a más ügyben elrendelt letartóztatásból való szabadulását követő napokban nyolc alkalommal is gépkocsikat, illetve hegyi ingatlant tört fel.

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Pixabay

A letartóztatási indítvány szerint a letartóztatásból 2023. augusztus 9 - én szabadult, jövedelemmel nem rendelkező fiatal férfi szabadulásának másnapján, augusztus 10 - én 17 óra és másnap reggel 8 óra közötti időben Nagykanizsán két személygépkocsit is feltört, majd azokból GPS-készüléket, pendrive-ot, USB töltőkábelt, multimédiás fejegységet és a POWER bankot tulajdonított el, további két személygépkocsit pedig feltört, azonban azokból nem sikerült ingóságokat eltulajdonítania.

A gyanúsított 2023. augusztus 11. és 18. napja közötti időben szintén Nagykanizsán, egy nyitott állapotban hagyott személygépkocsi csomagtartójából mélynyomót és erősítőt, utasteréből pedig aprópénzt tulajdonított el, további két személygépkocsi feltörését pedig megkísérelte, azonban nem járt sikerrel.

A gyanúsított valamennyi gépkocsi feltörést fiatalkorú társaival követte el, akik figyeléssel biztosították a bűncselekmények zavartalan elkövetését.

A gyanúsított egyik fiatalkorú társával 2023. augusztus 18. és 20. napja között egy nagykanizsai hegyi ingatlan ablakát benyomta, és az épületbe bement, majd onnan szeszes italokat, műszaki cikkeket, valamint egy táskát lopott el a benne lévő iratokkal együtt. A cselekmény közben a gyanúsított másik fiatalkorú társa figyeléssel segítette a cselekmény elkövetését.

A lopásokkal összesen 445.000,- forint, a rongálással pedig összesen 90.000,- forint kár keletkezett.

Mivel a férfi több alkalommal is állt már bíróság előtt vagyon elleni bűncselekmények miatt, valamint a cselekményeket letartóztatásból való szabadulását követően, felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, az ügyészség a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében indítványozta – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában