Az áldozatsegítő támogatással akart pénzhez jutni

2023.08.21. 19:34

Azt hazudta, meglopták a vonaton

Hatóság félrevezetése és közokirat-hamisítás miatt ítélték el.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutter

Fotó: Salivanchuk Semen

Egyik nap azt hazudta meglopták, másnap lopásért hallgatták ki a rendőrségen, akkor beismerte előző napi füllentését is. A hazudós férfi ügyében a Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött. Az egerszegi törvényszék által kiadott tájékoztatás szerint az ügyben vádlottá lett férfi 2023. január 13-án feljelentést tett az egerszegi rendőrkapitányságon azzal, hogy aznap hajnali kettő és délelőtt tíz óra között a Bécsből Zalaegerszegre tartó személyvonat fülkéjéből eltulajdonították sporttáskáját, a benne található ruhákkal, pénztárcával, iratokkal és telefonnal együtt, miközben ő aludt. Elmondása szerint 873 ezer forint kára keletkezett. A feljelentés  után a férfi kérésére a rendőrségen az áldozatsegítő támogatás igénybevételéhez szükséges igazolást állítottak ki. A férfit másnap lopás vétsége miatt a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, ekkor bevallotta, hogy a korábbi feljelentésében foglaltak nem igazak: értékeit nem lopták el, csak azért találta ki, mert az áldozatsegítő támogatással akart pénzhez jutni.
A férfira a bíróság hatóság félrevezetésének vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt halmazati büntetésül 10 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 év
próbaidőre felfüggesztette. A büntetővégzés jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában