Helyi kék hírek

2023.07.05. 13:58

A visszapillantón állt bosszút

A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinek az ügyében, aki egy korábbi sérelme miatt megrongálta ismerőse gépkocsiját, olvasható a Zalaegerszegi Törvényszék honlapján.

ZH

Forrás: Illusztráció

A vádlott lakásában korábban a sértett szerelt be egy kazánt. A férfi úgy vélte, hogy nem volt megfelelő a szerviz, ezért a kazán meghibásodásakor elvesztette a garanciális javítás lehetőségét. Emiatt 2022 októberében, amikor meglátta a sértett út mellett parkoló autóját, dühében egy alkalommal belerúgott a gépkocsi jobb hátsó sárvédőjébe. Ezt látta az éppen arra közlekedő rokona, akinek tettét azzal magyarázta, hogy a férfi tartozik neki. Miután a nő elment, mintegy fél perc elteltével visszalépett a gépkocsihoz és leütötte a jobb oldali külső visszapillantó tükröt. A vádlott a tükör letörésével 85.500 forint kárt okozott a sértettnek, amely az eljárás során nem térült meg.

A vádlott rongálás vétségét valósította meg, ezért a bíróság 100 óra közérdekű munkára ítélte. Kötelezte továbbá, hogy az okozott kárt fizesse meg a sértettnek.

A büntetővégzés jogerős, közölte Dr. Bartalné dr. Mentes Judit sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában