Vélhetően megtérül a 22,5 milliós kár nagy része

2023.06.16. 15:15

Elfogták a rendőrök egy hévízi apartman tolvajait

Kevesebb mint egy hét alatt azonosították és elfogták egy hévízi vendégház tolvajait a keszthelyi rendőrök. Az elkövetők 22,5 millió forintos kárt okoztak, amelynek nagy része vélhetően megtérül.

Péter B. Árpád

A sikeres és gyors nyomozásról Sznopek Veronika szóvivő, Kozma István és Szakter József számolt be a sajtótájékoztatón

Fotó: Péter B. Árpád

Június 9-én egy fürdővárosi apartmanból készpénzt, női és férfi ékszereket és egy értékes karórát loptak el a tettesek, akik kevesebb mint egy hét alatt rendőrkézre kerültek. Egy 24 éves zalaegerszegi férfit és egy 19 éves, ugyancsak megyeszékhelyi nőt gyanúsítanak, mondta el Kozma István r. alezredes, a Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Hozzátette: a gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nő szabadlábon védekezik, a férfinek pedig a letartóztatására tettek javaslatot a keszthelyi járási ügyészségen. Ő büntetett előéletű, korábban vagyon elleni cselekmények miatt kellett felelnie, s vele szemben több rendőrkapitányság most is eljárást folytat.

A nyomozás adatai szerint a páros további apartmanokban is járhatott, egyelőre három rendbeli lopással és egy rendbeli kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják őket.

Szakter József r. százados, a Keszthelyi Rendőrkapitányság csoportvezetője arról beszélt, a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, s az információk révén végül csütörtökön egy zalaegerszegi bérelt apartmanban elfogták a párost. Náluk megtalálták az eltulajdonított ékszerek és a készpénz egy részét, később pedig egy zálogházban további tárgyakat is lefoglaltak.

A nyomozást kiszélesítik a rendőrök, mert más apartmanokban is megfordulhattak a gyanúsítottak, szintén lopási szándékkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában