Jogerős ítélet született

2023.05.11. 11:41

Részegen, engedély nélkül vitte el ismerőse autóját a nagykapornaki férfi

Részegen, engedély nélkül vitte el ismerőse autóját, ám rendőri ellenőrzésbe futott. A férfit végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság.

Arany Gábor

Forrás: Illusztráció

Az egerszegi törvényszék közlése szerint az ügyben vádlottá lett férfi 2022. november 4-én este nagykapornaki otthonában töltötte az időt. Vele volt testvére és annak barátja, aki autóval érkezett, leparkolt a kapualjban, a slusszkulcsot a házban letette a dohányzóasztalra. A társaság italozott, majd az ismerős férfi és barátnője elmentek lefeküdni.

A házigazda poharazgatott még, és miután észlelte, hogy elfogyott a cigarettája, magához vette a ház előtt parkoló autó slusszkulcsát és a kocsival elindult Zalaegerszegre dohányboltba, ám a városban a rendőrök megállították ellenőrzésre. A vezetői engedéllyel soha nem rendelkező férfinél az alkoholszonda közepes fokú befolyásoltságot jelzett.

Másik ügyből kifolyólag az egerszegi járásbíróság a férfit 2022-ben 2 év próbára bocsátotta, de ez még nem járt le, így a férfinek a korábban elkövetett vétségek és a mostani bűntett miatt is felelnie kellett.

A Zalaegerszegi Járásbíróság az előkészítő ülésen a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó férfit bűnösnek találta jármű önkényes elvételében, ittas járművezetésben, illetve garázdaságban és testi sértésben. A büntetés kiszabásakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte többek között a férfi büntetett előéletét, kifogásolható közlekedési múltját, valamint az ittasága fokát is. Enyhítőként a beismerő vallomását és megbánást. Mindezekre tekintettel halmazati büntetésül 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában